Starten als zelfstandige in Corona-tijden? Tuurlijk!

Heb je grote dromen? Je hebt gelijk!


Wil je graag starten als ondernemer maar twijfel je door de huidige situatie en alle gevolgen van de Corona-crisis?


Schrikt de toekomst je af? Dit is allemaal niet nodig.


Laat me beginnen met de onzekere toekomst. Om eerlijk te zijn, is die er niet altijd, deze 'onzekere' toekomst?
Ik heb geen glazen bol (als jij er een hebt, laat het me zeker weten :) ) en kan de toekomst niet voorspellen, noch vóór noch na de Corona-tijden. Elke startende ondernemer zit met angst en heel veel vragen. Dit is dan ook absoluut normaal.
Praat er over en informeer je goed. Een boekhouder/accountant kan je hierin zeker op weg helpen.


Ben je bang dat Corona het ondernemerslandschap flink door elkaar heeft geschud en wellicht nog zal blijven schudden? Ja, dat zit er dik in. En toch is het niet nodig om hiervoor schrik te hebben, integendeel. Wat als het net voor jou opportuniteiten kan bieden? Wat als het net jou een stap vooruit kan helpen? Laat angst je leven niet inpalmen en je dromen aan diggelen slaan. Zoek naar kansen, grijp ze vast en lees onze blog over positief ondernemen.


Iedereen verlangt om 'het normale leven' terug op te nemen. Om door te gaan waar we gebleven zijn. Om buiten te komen, af te spreken, in de winkelstraten te gaan shoppen en massaal naar de horeca te gaan. Een restaurant starten? Ja, mensen zitten te popelen om nieuwe zaken te komen uitproberen. Een winkel starten? Ja, iedereen is benieuwd naar nieuwe producten. Een webshop starten? Ja, want iedereen weet nu hoe dat moet, dat online shoppen. En waarom geen project starten om de zorg te helpen? Of een nieuwe crisis beter op te vangen? De mogelijkheden zijn einde-loos!Grijp de lockdown en deze - helaas nog steeds lopende - Corona tijden aan om je dromen verder uit te diepen en je zo goed mogelijk voor te bereiden. Maak gerust een afspraak bij ons op kantoor om jouw idee te pitchen, verder uit te werken en de haalbaarheid voldoende in te schatten. Het financieel plaatje mag in alle enthousiasme niet vergeten worden. Daar kunnen wij jou uiteraard ook mee verder helpen. We zorgen voor een positieve én realistische opstart, met verdere begeleiding waar nodig. Een objectieve kijk mag niet ontbreken in je opstartproces.


Vergeet niet dat we leven in een samenleving met een sterk ondernemersklimaat en een goeie achterban. De overheid steunt waar mogelijk en roept op zoveel mogelijk lokale handelaars te steunen. Doe zelf ook je duit in het zakje, koop lokaal en verwacht van anderen hetzelfde te doen. Vertrouw op je medemens en je omgeving.


Durf je toch de stap niet zetten om van nul te beginnen en alles zelf op te starten? Denk eens aan een overname en overweeg een bestaand bedrijf (opnieuw) te doen bloeien en groeien. In deze tijden zijn er helaas mensen die het niet meer zien zitten, die vroeger dan gepland op pensioen willen, die niet willen meedraaien in de digitale molen, ...
Kansen ligger er misschien voor het grijpen, misschien wel aan betere voorwaarden dan ooit tevoren. Wist je dat onderzoek uitwijst dat de overlevingskans van starters na overname 90% is! Een koopje loert misschien om de hoek? Laat je ook hierin zeker begeleiden.


En zo kan ik nog even doorgaan met redenen om NU toch WEL van start te gaan als ondernemer!
Dus... GA ERVOOR!Nog niet overtuigd? Heb je nog teveel twijfels? Zit je met vragen?
Neem contact op met ons kantoor en we bekijken waar we je verder mee op weg kunnen helpen.


Succes!