Blijf niet zitten, kom uit je kot en start met positief ondernemen

Nu de overheid versoepelingen aan het invoeren is en ons beetje bij beetje terug los laat krijgen we het gevoel dat het ‘normale’ leven in deze Corona crisis terug zijn intrede kan doen.


Als accountantskantoor willen we dan ook een oproep doen naar al onze klanten, naar al onze lokale handelaars, naar alle zelfstandigen en eigenlijk naar álle ondernemende medemensen.


Het was (of is nog steeds) een moeilijke periode. Het is een bange periode, vol vragen en frustraties, vol onbegrip en onmacht. Je voelde je misschien inderdaad bang, maar ook onbegrepen, verveeld, gefrustreerd, ambetant, paniekerig, chaotisch, een kip zonder kop, …


Laten we alle negatieve gevoelens nu stilletjes aan ook achter ons laten. Als het nog niet gekomen is dan is het NU dringend tijd voor een positieve mindset. Graag doen we een oproep naar iedereen om positief te ondernemen, in de ruimste zin van het woord.


Voor enkelen onder ons is deze Corona crisis zelf een zegen geweest. Begrijp ons niet verkeerd, natuurlijk is het een vreselijke periode met veel leed tot gevolg, maar op professioneel vlak ging het voor sommigen echt voor de wind. Dit kwam door een plotse stijging van productverkoop (denk maar aan stoffenwinkels of webshops). Of door het eindelijk vrij hebben van wat tijd voor vernieuwing/verandering (denk maar aan eindelijk dat nieuwe concept ingevoerd krijgen of dat terras aanleggen en zo meer klanten kunnen ontvangen). In vele gevallen hebben ondernemers die bange gevoelens snel achter zich gelaten en de ware ondernemersgeest in zich laten naar boven komen. Zo zijn er vele nieuwe concepten ontstaan die anders niet zouden opgestart zijn.


We zijn dan ook enorm fier te mogen vaststellen dat heel wat ondernemers hun uiterste best doen en creatief omgaan met deze situatie. Zo zagen we dat vele horeca-uitbaters zijn overgegaan naar afhaal of thuislevering. We zagen ook dat webshops razendsnel opgestart werden. Fitnesscentra geven online les of delen tips om thuis te sporten. En duizenden mensen bleven aan de slag, als thuiswerkers. Heel veel mogelijkheden deden hun intrede, die misschien niet meteen hun uittrede hoeven te doen.


We doen dus een algemene oproep. Kijk vooruit. Het heeft geen zin om te blijven kniezen over de moeilijke periode. Buig deze moeilijke periode om, naar een periode (of blijvende situatie) van kansen en opportuniteiten. Wees creatief, denk na, doe inspiratie op bij anderen, wees inventief, probeer en leer. Het is hét ideale moment om straf uit de hoek te komen. Nú moet je het doen.


Geen inspiratie? Laat je inspireren!
Haal het beste uit je onderneming. Gebruik de 60 tips uit ons boek om je zaak te laten groeien. Bestel hem nu via:

https://kantoorbraet.be/g-expertise


Meer nood aan specifiek advies op maat? Maak nu een skype-afspraak met ons of kom langs op kantoor. Met de Kmo-portefeuille kun je bij ons nu ook 30% Vlaamse subsidiëring verkrijgen voor specifieke bijstand of advies.

We kunnen je zéker helpen in deze moeilijke periode. We gaan er samen positief tegenaan!